Tři scénáře pro svět po pandemii

Naši kolegové se na popud MZV podívali na to, jak může vypadat svět po pandemii COVID-19 a vypracovali tři scénáře možného vývoje.

Článek Ondřeje Ditrycha, Jakub Eberleho a Jana Hornáta najdete na následujícím odkaze: Tři scénáře pro svět po pandemii: Hlubší spolupráce, rivalita i „nový středověk“

Zkrácenou verzi můžete najít i v článku Matúše Haláse pro slovenský deník SME: Zmení sa len málo alebo bude Čína lídrom? Tri scenáre

Ondřej Ditrych je ředitelem Ústavu mezinárodních vztahů. Ve své odborné činnosti se zaměřuje mimo jiné i na etnopolitické konflikty v postsovětském prostoru a NATO a evropskou bezpečnost.

Jakub Eberle je výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů. Zaměřuje se především na českou a německou zahraniční politiku, kritické teorie mezinárodních vztahů a diskurzivní teorie a metodologie.

Jan Hornát je výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů. Mezi jeho oblasti zájmu patří vnitřní a zahraniční politika USA, rozvojová spolupráce a teritoriální spory.

Matúš Halás je vedoucím Centra evropské bezpečnosti ÚMV a zaměřuje se na témata související s NATO a evropskou bezpečností, ale také na strategické studie a kritickou geopolitiku.





Nahoru