Poznejte svého překladatele

Srdečně zveme na akci Poznejte svého překladatele, která proběhne v rámci Týdne knihoven 6. 10. 2020 online na Facebooku ÚMV.

Informace

Datum: 06.10.2020
Čas: 17:00
Místo: Online - Facebook
Spolupráce:
Organizuje: Knihovna mezinárodních vztahů Otty Picka

V rámci Týdne knihoven 2020 Vám přední česká překladatelka ze španělštiny Anna Tkáčová představí překladatelskou práci. Členka Obce překladatelů Vám poví o tom, co všechno je potřeba udělat, než kniha zahraničního autora vyjde v češtině, a co zůstává před čtenáři utajeno

Prostor bude i pro Vaše dotazy.

Mgr. Anna Tkáčová je přední česká překladatelka ze španělštiny se zaměřením na překlady esejistické literatury, rovněž však překlady beletrie, populárně naučné literatury a kratších útvarů, jako jsou články, úryvky z děl španělsky píšících spisovatelů, eseje pro kulturně orientovaná periodika.
Mezi poslední přeložená díla patří Fernando García de Cortázar: Stručné dějiny španělské kultury nebo Santiago Posteguillo: Noc, kdy Frenkenstein četl dona Quijota. Zabývá se též vlastní esejistickou a recenzní tvorbou, píše cestopisné reportáže ze Španělska a Hispánské Ameriky v renomovaných periodikách. Nemalou část tvoří jejího času tvoří redakční a korektorské práce pro česká nakladatelství vydávající kvalitní překladovou literaturu.
Současně je také členkou Obce překladatelů a Syndikátu novinářů ČR.





Nahoru